• Deň bez áut

          • V rámci Európskeho týždňa mobility Mladé ekologičky  zo ZŠ Teodora Jozefa Moussona v Michalovciach pripravili nielen pre svojich spolužiakov, ale aj ich rodičov niekoľko aktivít zameraných na propagáciu ekologického spôsobu dopravy. Už niekoľko dní pred týmto týždňom informovali rodičov žiakov na rodičovskom združení o vplyve dopravy na životné prostredie, o možnostiach  ekologickejšieho a priateľskejšieho správania sa k našej Zemi , aký vplyv má sústavné vyvážanie sa v autách aj na naše zdravie.  Žiaci na prvom stupni si so svojimi učiteľkami problematiku dopravy stvárnili ich blízkym – výtvarným prejavom. Symbolické stopy človeka prilepili pred vchodmi do budovy, aby každému pripomenuli, že je potrebné chodiť pešo. Starší žiaci spracovali danú problematiku formou rozhlasovej relácie a prípravou Dňa bez áut, ktorým daný týždeň vyvrcholil. Eko- hliadky v daný deň udeľovali vlastnoručne zhotovené pochvaly pre rodičov, učiteľov a deti, ktoré prišli do školy pešo. Tí, čo prišli do školy autom dostali symbolickú pokutu, ako upozornenie, že je Deň bez áut.

                            Touto cestou sa chceme poďakovať všetkým za zdarný priebeh všetkých aktivít, za ohľaduplnosť pred bránami školy v náš Deň bez áut. Prajeme si, aby takýchto dní bolo čím viac.

                                                                                                             Mgr. Lenka Paľová, koordinátorka env. výchovy

          • Zážitkové učenie - prvá pomoc

          • Dňa 23.09.2016 nás navštívilo " Múzeum na kolesách"   s náučným programom "Prvá pomoc".
            V telocvični školy sa žiaci od 1. ročníka dozvedeli, ako poskytovať prvú pomoc pri malých aj vážnejších poraneniach,
            ako privolať lekársku pomoc. Zábavnou formou si deti vyskúšali podať pomoc ak si niekto vyrazí dych, spôsobí si rezné rany alebo má zástavu dýchania. Deťom sa učenie páčilo.

          • Oznámenie o úhrade cestovných nákladov na dopravu žiakov ZŠ

          • pre všetkých žiakov zo Suchého, Lesného,Vybuchanca

            Na základe smernice MŠVVŠ SR č. 7/2015 - R, ktorá upravuje preplácanie dopravného žiakom školy, Vám oznamujeme, že preplácanie cestovných nákladov žiakov v školskom roku 2016/2017 sa bude realizovať 2 spôsobmi:

            1.  podľa predložených obojsmerných lístkov z autobusu, ktoré žiaci po skončení každého mesiaca  predložia triednym učiteľom vždy k 3. v nasledujúcom mesiaci nalepené na hárku papiera formátu A4, označené menom žiaka, bydliskom, triedou a s uvedením počtu dní v škole. Cestovné lístky nepredložené v termíne  nebudú akceptované /preplatené/.

            alebo

            2. súčin  denných nákladov na dopravné v hromadnej doprave so  žiackou zľavou  x  počet dní prítomnosti žiaka v ZŠ alebo ŠZŠ za mesiac, ak žiak nepredloží  cestovné lístky a dochádza z obce, kde je len autobusová doprava.

             

             

        • Vitajte v novom  školskom roku 2016/2017
          • Vitajte v novom školskom roku 2016/2017

          • Prajeme všetkým žiakom našej školy pevné zdravie, veľa vytrvalosti, usilovnosti a úspechov v novom školskom roku.

             

             

             

            Slávnostné otvorenie nového školského roka 2016/2017  je 5. septembra 2016 o 8.30 hod. na školskom dvore.

            Žiaci sa stretnú so svojimi spolužiakmi  vo svojich triedach a spoločne s triednymi učiteľkami pôjdu na školský dvor.

            Žiaci IV.A sa stretnú s triednou učitekou Mgr. Danielou Rudášovou  v triede na prízemí od školského dvora za II.B triedou.

            Žiaci V.A sa stretnú s triednou učitekou Mgr. Renátou Perunkovou  v bývalej IX.B / 1. poschodie od športového areálu prostredná trieda/.

            Žiaci V.B sa stretnú s triednou učitekou Mgr. Janou Sýkorovou v bývalej IX.C  / za kabinetom slovenčiny/ .

            Prváci sa zvítajú s triednymi učiteľkami vo svojich triedach I.A, I.B a I.C podľa zoznamu na dverách tried /prízemie od ulice/