• Vitajte v školskom roku 2018/2019

          • Blíži sa začiatok školského roka 2018/2019 a je čas na oznamy pre vás milí žiaci

            3. septembra 2018 (v pondelok) vás budú čakať vaše pani triedne učiteľky od 7.45 hod. vo vašich triedach.

            Malých prvákov privítajú pani učiteľky so symbolom triedy / I.A žabka, I.B námorník, I.C lienka pri vchode číslo 4.

            Žiakov z V.A privíta triedna pani učiteľka PaedDr. Gabriela Andrišová  v bývalej 9. A triede;

            žiakov z V.B privíta  triedna pani učiteľka Mgr. Monika Mižáková v bývalej 9.B triede.

            Slávnostné otvorenie nového školského roka sa uskutoční na školskom dvore o 8.30 hod.

          • Niet čo smútiť,

            môžeš veriť,

            leto rýchlo ubehne.

            Dúfam, že sa v zdraví, v šťastí

            v septembri zas stretneme.

        • Shakespearov deň
          • Shakespearov deň

          • 28.4.2017 sa na našej škole uskutočnil Shakespearov deň. Privítali sme 90 žiakov z týchto škôl: ZŠ, Švermu, ZŠ, Komenského, ZŠ P. Horova, ZŠ,Krymská, Cirkevnej ZŠ sv.Michala a Gymnázia, Ľ. Štúra. Blahoželáme týmto umiestneným žiakom našej školy:

            Kategória 8. - 9. ročník

            - prednes: Laura Zambová,1.miesto, Katarína Harmociová, 2.miesto

            - vlastná tvorba: Oliver Šándor, 3.miesto

            Kategória 5. - 7. ročník

            - prednes: Sofia Fedorišinová 1.miesto, Richard Čornej, 3. miesto

            - vlastná tvorba: Ema Hamašová, 1.miesto, Katarína Chromá, 3.miesto

            Do galérie Shakespearov deň boli pridané fotografie.

          • CK Olympiády v ruskom jazyku

          • CK OLYMPIÁDY V RUSKOM JAZYKU

            V dňoch 11. – 12. apríla sa v Bratislave žiačka Tamara Timočková zúčastnila celoslovenského kola olympiády v ruskom jazyku. V kategórii A2 reprezentovala nielen našu školu, mesto ale aj Košický kraj. V súťaži, ktorá pozostáva z písomnej a ústnej časti a preveruje vedomosti z ruského jazyka, obsadila pekné tretie miesto. Zároveň získala aj ocenenie za peknú recitáciu, ktorá tvorí súčasť súťaže.

          • Jazykový kvet finále

          • JAZYKOVÝ KVET KK FINÁLE

            Dňa 6.4.2017 sa v Košiciach v Dome techniky uskutočnilo KK finále súťaže Jazykový kvet. Naši žiaci získali krásne umiestnenia. Súťažiaci na 1. mieste postupujú na celoslovenské kolo do Trnavy.

             

            I. AJ DRÁMA VT

            1. miesto: The Stone of Eternal Youth - ZŠ T. J. Moussona, Michalovce

            II. AJ DRÁMA VT

            2. miesto: The Good and the Evil - ZŠ T. J. Moussona, Michalovce

             

            I. NJ POÉZIA & PRÓZA PT 

            2. miesto: Suško Richard - ZŠ T. J. Mousssona, Michalovce

            II. NJ POÉZIA & PRÓZA PT 

            2. miesto: Andrišov Boris - ZŠ T. J. Moussona, Michalovce

             

            I. RJ POÉZIA & PRÓZA PT 

            1. miesto: Semjanová Soňa - ZŠ T. J. Moussona, Michalovce

            2. miesto: Tižová Tamara - ZŠ T. J. Moussona, Michalovce

            I. RJ POÉZIA & PRÓZA PT +

            1. miesto: Kropáčová - ZŠ T. J. Moussona, Michalovce

            II. RJ POÉZIA & PRÓZA PT 

            2. miesto: Schumerová Kristína - ZŠ T. J. Moussona, Michalovce

            3. miesto: Čornej Richard - ZŠ T. J. Moussona, Michalovce

            II. RJ POÉZIA & PRÓZA PT +

            1. miesto: Kolesárová Saskia - ZŠ T. J. Moussona, Michalovce

            I. RJ DRÁMA PT 

            1. miesto: Teremok - ZŠ T. J. Moussona, Michalovce

            II. RJ DRÁMA PT 

            1. miesto: Buratino - ZŠ T. J. Moussona, Michalovce

            II. RJ DRÁMA VT 

            2. miesto: Škola - ZŠ T. J. Moussona, Michalovce

             

          • Pomáhať nebolí, nebolieť pomáha

          • Dňa 11.4.2017 absolvovali žiaci 1. a 2. ročníka našej školy  Malý kurz prvej pomoci, ktorý  predviedli záchranári zo Záchrannej zdravotnej  služby  spoločnosti Falck. Hravou formou im medveď Míša  a teta záchranárka vysvetlili ako privolať pomoc, ako zistiť, či zranený dýcha. Každý žiak si mohol vyskúšať masáž srdca a umelé dýchanie na vlastnom medvedíkovi. Zaujímavé bolo poskytovanie prvej pomoci pri dusení  sa pre malé bábätká, ale aj pre väčšie deti. Veď  skoro každý má súrodenca alebo kamaráta, ktorému by raz takto mohol zachrániť život. Za túto možnosť nácviku ďakujeme.

          • Environmentálna jar v našej škole

          • V týždni od 20.3. do 24.3. sa v našej škole v rámci projektu ,,Zelená škola“ konal týždeň environmentálnej jari. Čo si pod týmto týždňom predstavujeme? Problematike  ekológie sme sa my žiaci aj naši učitelia venovali viac ako inokedy. Vyučovacie hodiny prebiehali viac vonku ako dnu. Takéto netradičné učenie sa nám veľmi páči. Šiestaci tvorili umelecký opis prírody v krásnom prírodnom areáli našej školy. Napríklad prváci poznávali jarné kvety, pozorovali rozdiel medzi živou a neživou prírodou. Druháci pomocou metódy stanovištia riešili projekt o vode. Na hodinách etickej výchovy sme využili naše zmysly na vnímanie jarnej prírody. Hodiny informatiky celý týždeň fungovali bez zapnutých počítačov a programovanie a algoritmy sme riešili s odpadovým materiálom. Druhákom a tretiakom sa páčilo tvoriť z prírodného  materiálu. Piataci si vyskúšali svoj odhad a meranie dĺžky na matematike. Areál našej školy je dosť veľký, a preto si meranie precvičili dostatočne. Šiestaci si Archimedov zákon na hodinách fyziky vyskúšali priamo v našom prírodnom jazierku. Spýtali sme sa našej koordinátorky Zelenej školy pani učiteľky Paľovej ako vníma takéto vyučovanie : ,, Podľa môjho názoru žiakov takéto učenie baví. Je lepšie vidieť veci priamo v teréne ako len spoza lavice. Viem, že sa takto učiť nedá vždy, ale na spestrenie vyučovacích hodín je to prospešné“. Týždeň environmentálnej jari vyvrcholil rovesníckym vzdelávaním. Ôsmaci všetkých žiakov školy poučili o význame environmentálnych prvkov v našej škole. Sú to : prírodné jazierka, dažďové záhrady, skleník, zasiakavacie pásy, slnečná chladnička, solárny varič atď. Nám žiakom sa tento týždeň veľmi páčil. Bol poučný, zaujímavý, skrátka iný.

                                                                                   Mária Sarah Filipová a Ema Hamašová – mladé ekologičky zo 7.A triedy

             

          • Okresné kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín

          •  

            V dňoch 23.a 24. marca 2017 sa v priestoroch ZOS v Michalovciach konal 63.ročník súťaže Hviezdoslavov Kubín. Hviezdoslavov Kubín patrí k najstarším súťažiam v umeleckom prednese, ktoré sa na Slovensku organizujú. Je to celoštátna postupová súťažná prehliadka určená pre deti, mládež a dospelých. Súťaží sa v piatich vekových kategóriách v poézii a próze. Našu školu tento rok reprezentovali v okresnom kole žiaci Tamara Plicová, Dominika Pehaničová, Sofia Bilecová, Boris Andrišov a Katarína Hlavatá. V prednese sa im darilo a získali pre školu pekné umiestnenia- Tamara Plicová  v 1.kategórii  “Cenu za dramatizáciu“, Boris Andrišov v 2.kategórii 2.miesto a Katarína Hlavatá v 3.kategórii 3.miesto. K úspechu im srdečne  blahoželáme.

             

          • Oznámenie o udelení riaditeľského voľna

          • Riaditeľstvo Základnej školy Teodora Jozefa Moussona v Michalovciach oznamuje, že na základe vyhlášky MŠ SR č. 231/2009 Z.z. o podrobnostiach o organizácii školského roka na základných školách, na stredných školách, na základných umeleckých školách, na praktických školách a na odborných učilištiach, v znení vyhlášky č. 518/2010 Z.z. podľa § 3 ods. 10, podľa § 150 ods. 5 školského zákona udeľuje žiakom 5.- 8. ročníka riaditeľské voľno dňa 5. apríla 2017 z dôvodu celoslovenského testovania žiakov 9. ročníka - Testovanie - T9.

          • Krajské kolo súťaže Ruské slovo

          • V piatok 17. 03. 2017 sa v Michalovciach na ZŠ T. J. Moussona uskutočnilo krajské kolo súťaže RUSKÉ SLOVO. Táto súťaž sa teší veľkej obľube medzi žiakmi aj učiteľmi, o čom svedčí každoročne sa zvyšujúci počet súťažiacich. V prednese ruskej poézie, prózy, speve a divadelnej dramatizácii spolu súťažilo 150 súťažiacich zo základných a stredných škôl Košického kraja.

            Ruské slovo  je súťaž v prednese pôvodnej a vlastnej umeleckej tvorby v ruskom jazyku určená pre žiakov základných a stredných škôl. Cieľom súťaže je prehĺbiť záujem žiakov o ruský jazyk a ruskú kultúru, rozvíjať estetické cítenie, komunikačné a interpretačné zručnosti žiakov, podnecovať tvorivosť žiakov, propagovať hodnotnú ruskú literatúru. Súťaž má postupový charakter (školské, krajské, celoslovenské kolo).

            Najviac úspechov dosiahli žiaci zo ZŠ T. J. Moussona, ZŠ na Okružnej ulici, ZŠ na ulici J. Švermu,  a študenti Gymnázia P. Horova v Michalovciach. 

            Víťazi jednotlivých kategórii budú reprezentovať náš kraj v celoslovenskom kole, ktoré sa uskutoční 31. marca v Košiciach.

            Vysledkova_listina_Ruske_slovo.doc                                                                                                                                            PhDr. Anna Kaputová

          • Fašiangové zvyky

          • nám sprostredkovali členovia masmediálneho krúžku pod vedením Mgr. Daniely Rudášovej. Žiaci si po ročníkoch vypočuli ako sa fašiangy slávili v minulosti na dedine i v meste. Pri dobrej muzike si aj spoločne zatancovali a nakoniec boli ponúknuté aj tvarohovým koláčikom, ktorý pripravili pani kuchárky.

        • Medzitriedna súťaž
          • Medzitriedna súťaž

          • Blíži sa koniec  korčuliarskeho výcviku. Ako ho zvládli naši druháci? Tu sú  výsledky ich korčuliarskych výkonov v medzitriednej súťaži, ktorá sa uskutočnila dňa 22. februára 2017 na zimnom štadióne.

            Umiestnenie:

                                   v kategórii dievčat : 1.miesto Klaudia Maskaľová 2.B

                                        2.miesto Adriána Baločková 2.B

                                        3. miesto Miriam Hamadejová 2.A

            v kategórii chlapcov:  1.miesto Samuel Husár 2.A

                                           2. miesto Dušan Kostovčík 2.B

                                           3. miesto Matúš Makara 2.B