• Darujte 2% z dane

          • Prosíme všetkých rodičov a priateľov školy o príspevok z 2%daní pre Rodičovské združenie pri našej škole. Finančné prostriedky budú použité na skvalitnenie vyučovacieho procesu zakúpením učebných pomôcok pre žiakov. Priložený formulár na vyplnenie.  Ďakujeme.

            Vyhlasenie_2__dane_na_2017.pdf

          • Okresné kolo súťaže Šaliansky Maťko

          • V priestoroch Zemplínskej knižnice Gorazda Zvonického v Michalovciach si dňa 24.1.2017 žiaci základných škôl zmerali sily v prednese slovenských povestí už v 24.ročníku súťaže Šaliansky Maťko. Našu školu reprezentovali žiaci v troch kategóriách – Marína Mirdalová, Richard Čornej a Peter Ondrik. Za zaujímavý prednes získal cenu Richard Čornej v II.kategórii a v III.kategórii si prvenstvo odniesol Peter Ondrik, ktorý postúpil do krajského kola. Držíme mu palce a prajeme veľa šťastia v Košiciach.

                                                     PK SJL

          • Okresné kolo olympiády v nemeckom jazyku

          • Dňa 19.1.2017 sa v priestoroch 6.ZŠ uskutočnilo okresné kolo Olympiády v nemeckom jazyku, ktorého sa zúčastnili aj naši žiaci. Blahoželáme Michaele Bodnárovej zo 7.B, ktorá v kategórii 1A získala 2.miesto. V kategórii 1B sa na 2.mieste umiestnil Michal Tarbaj z 8.B a na 3.mieste Ibrahim Cὕrὕk z 8.B. Držíme palce Michalovi Tarbajovi, ktorý nás bude reprezentovať v krajskom kole v Košiciach.

             

                                                                                                           PK CJ

          • Okresné kolo Olympiády v anglickom jazyku

          • 17.1. 2017 sa na našej škole uskutočnilo okresné kolo  Olympiády v anglickom jazyku. Spolu súťažilo 35 žiakov z 39 základných škôl a dvoch gymnázií z okresov Michalovce a Sobrance. Výsledky nájdete tu: OAJ_2017_Michalovce(1).xls a OAJ_2017_Sobrance.xls.  Blahoželáme Kataríne Chromej, žiačke VI.B, ktorá sa  umiestnila  2. mieste  v kategórii 1A. Držíme palce Samuelovi  Miklošovi, žiakovi IX.A, ktorý  sa umiestnil na 1. mieste v kategórii 1B a bude nás reprezentovať v krajskom kole. 

        • JEDLÁ ZMENA V ZDRAVO VOŇAVEJ ŠKOLE.
          • JEDLÁ ZMENA V ZDRAVO VOŇAVEJ ŠKOLE.

          • Život v našej škole  je v tomto školskom roku spestrený o realizáciu dvoch ďalších zaujímavých projektov: Jedlá zmena a Zdravo voňavá škola. Súčasťou týchto projektov bolo niekoľko aktivít, ktorými sme si spestrili niekoľko dní v našej škole.

                        Najskôr to boli tematický zamerané dni, kde sme sa dozvedeli veľa nového o potravinách. Zamysleli ste sa už niekedy nad tým Koľko kilometrov precestujú potraviny, kým sa dostanú na náš tanier? Prečo je dobré zamerať sa na lokálne produkty? Ako súvisí naše stravovanie so životmi ľudí na inom kontinente? Čo znamená zodpovedná spotreba? Vedeli ste napríklad, že každý Slovák denne vyhodí až 0,5 kg potravín?

            Naše pani učiteľky sa snažia podať nám žiakom množstvo informácií tak, aby sme sa my žiaci pozreli na potraviny trošku inak.  Nezostalo to len pri učení. Pred Vianocami sme si navarili voňavé maškrty z bio potravín. Boli to slnečnicové a makové sladké guličky, na sladko pripravený kuskus, bezobalové občerstvenie z rôznych nápojov a najviac nám chutil vianočný punč.

                        Medzi najzaujímavejšie veci, ktoré sme robili bola výroba vlastnej eko – kozmetiky, vyrobenej čisto z prírodných surovín. A keďže je to prepojené s jedlou zmenou, našu kozmetiku kľudne  môžete aj zjesť a nič sa Vám nestane, lebo je bio, skrátka prírodná, neškodlivá. Pripravili sme si napríklad nechtíkovú mastičku, masážnu kocku, perfektnú zubnú pastu, voňavý deodorant aj mydielka.

                        Takýmito činnosťami žiaci získavajú vedomosti a praktické zručnosti pre nich blízkym spôsobom a veľmi ľahko si ich zapamätajú.

                                                                                                                                                                            Mgr. Lenka Paľová

        • Byť majstrom sveta v tanci je fantastický pocit.
          • Byť majstrom sveta v tanci je fantastický pocit.

          •  Ešte si to naplno neuvedomujeme, čo sme dosiahli,“ to boli  prvé reakcie detí po príchode z MS, ktoré sa konali od 2.1. do 8.1.2017 v Liberci.

            400 účastníkov z 21 krajín sveta/ najvzdialenejšie USA, Južná Kórea, Thajsko/ to je bilancia tancujúcich ľudí Majstrovstiev sveta v line danci, ktoré sa tento krát konali v ČR v Liberci.

            Čo je line dance? Je to tanec v radoch, kde sú určené povinné kroky, ktoré sa stále dookola opakujú. Tancuje sa buď sólovo , alebo v pároch. Na Majstrovstvách sveta sa tancujú povinné tance rôzného žánru / funky, cha-cha, smooth, novelty, waltz, atď...../ Spoločné choreografie si každý súbor tvorí sám, ale tiež podľa daných pravidiel. Tanečník musí zatancovať tance so správnou technikou, výborným výrazom a energiou.

            Ako jediní zástupcovia Slovenskej republiky sme hájili farby Slovenska, ale aj nášho mesta Michalovce. Každý tanečník, ktorý sa chce nominovať na MS,  musí absolvovať aspoň jednu kvalifikačnú súťaž. Po absolvovaní kvalifikačnej súťaži Czech open v roku  2014, 2015, 2016 sme sa nominovali na MS.

            34 tanečníkov súboru Slniečko, ktorý pracuje pri CVČ ZŠ Moussona v Michalovciach tancovalo v sólových, párových tancoch a v choreografiách  v rôznych vekových kategóriách. 

            Na stupeň víťazov sa vždy postavilo 5 najlepších tanečníkov sveta.

            Naša bilancia:

            2 krát 1.miesto, 7 krát 2.miesto, 4 krát 3.miesto, 4 krát 4.miesto, 1 krát 5.miesto, 6 dievčat vo finále.

          • V novom roku pevné zdravie, radosť, nehu, veľa vytrvalosti si prajme všetci spolu.

        • Šaliansky Maťko
          • Šaliansky Maťko

          • Prednes povestí v sebe snúbi lásku k literatúre a poznávanie histórie našej vlasti.

            S touto neľahkou úlohou sa popasovali naši najmenší žiaci, ktorí vo vybraných povestiach predviedli svoje rozprávačské majstrovstvo. Ich prednes prispel k peknej predvianočnej nálade.

            Umiestnenie. 1.miesto: Marína Mirdalová III.A,    2. miesto: Michal Parikrupa III.B,       3. miesto: Kristína Horňáková  III.B.

          • Šťastie, lásku, radosť a nehu nech prinesie Vám vianočný sen.

          •         Pomaly, ale iste sa končí rok a naši žiaci sa s ním lúčia aktivitami, ktoré sú už trvalou súčasťou života školy.

            Príchod adventu a zvyky našich predkov nám prezentujú žiaci z rozhlasového krúžku interaktívnymi vystúpeniami, svoju zručnosť si každý mohol vyskúšať vo vianočnom aranžovaní a splniť túžbu obdarovať seba i svojich  blízkych nám umožnila vianočná burza.

            Srdečne ďakujeme všetkým organizátorom týchto milých aktivít.

          • Hodina kódu

          • Tento rok sme zrealizovali  celosvetovú iniciatívu Hour of Code –Hodina kódu v týždni od 5. do 11. decembra.  Jej cieľom je ukázať, že základy počítačovej vedy a programovania sa môže naučiť skutočne každý bez ohľadu na vek, pohlavie, či jazyk akým hovorí. 

            Lekcie Hodiny kódu sú špeciálne navrhnuté tak, aby si vďaka nim deti precvičili logické myslenie a  naučili sa základy programovania veľmi hravou formou.

            Na našej škole sa zapojili do Hodiny kódu žiaci 2. – 9. ročníka na hodinách informatiky a v záujmovom útvare Počítačkovo.  Mladší žiaci programovali hru Angry Birds, starší žiaci si vyskúšali naprogramovať hry Flappy  a Minecraft. Úspešní žiaci získali medzinárodný certifikát.