• Valentínsky deň v našej škole....

          • Láska k deťom je potrebná ako vzduch, a to aj v školskom prostredí.

            "Rozdáva sa VALENTÍNSKA  POŠTA !"  Týmito slovami vchádzali do tried naše deviatačky v deň oslavy lásky. Tie sa postarali, aby sa valentínky zo škatule plnej priateľských odkazov dostali do správnych rúk.

            Lístočky vhadzovali záujemcovia do schránky  už niekoľko dní pred Valentínom. V deň V sa však dostali k svojim adresátom. V srdiečkami ozdobených valentínkach  žiaci si navzájom mohli vyznať svoju náklonnosť, city k učiteľke, sympatickému chalanovi či slečne, kamarátke, kamarátovi......Určite sa mnohým srdiečka zachveli radosťou pri ich čítaní.

            Je to perfektné, keď si mladí ľudia vedia povedať komplimenty, príjemné a láskavé slová – to všetko pomáha zlepšovať klímu v škole, triedach, v žiackych vzťahoch.

            Skvelá atmosféra  v priestoroch ZŠ T. J. Moussona bola umocnená aj  valentínskou rozhlasovou reláciou a červeným oblečením  mnohých žiakov a učiteľov.

            Láska a pohoda sa v tento deň šírila do každej triedy. Bol to zmysluplný deň , ktorý si mnohí určite zapamätajú.

                                                                                 Luiza , Žofia a           .                                                                                      tr.uč.Rudášová                                                                                                                                                                                                                                                                                   

                                                                                                              

                                                                                                                                                                                                                                                                                         

          • Vtáčiky v zime....

          • Obdobie zimy má svoje čaro, ale pre niektoré živočíchy je to najťažšie obdobie roka. Naše mladé ekologičky na to nezabúdajú. Keďže v okolí školy máme veľa zelene, rozhodli sa pomôcť vtáčikom. Spolu s ujom školníkom osadili na stromy kŕmidlá a pravidelne ich dopĺňajú. Jedno z nich pripravila ekologička Nelka. Ďakujeme.

          • Nečakaná návšteva z ríše "Separka"....

          • Našu školu navštívila nečakaná návšteva. Zavítali k nám víly. Prišli sa pozrieť, ako je na tom naša škola s odpadom. Víla Príroda je veľmi znepokojená, nakoľko ju ľudia znečisťujú množstvom odpadu a ona sama si s nim nevie poradiť. Pomáhajú jej kamarátky víly Plastuľka, Papierka a Odpadka. Ukázali deťom ako správne triediť odpad, akej farby sú jednotlivé koše separovaného odpadu. Víla Odpadka dala niekoľko typov k tomu, ako sa dá tvorba odpadu minimalizovať. U nás v škole to už robíme. Desiatu nosíme v desiatnikoch, vodu v eko fľašiach, šetríme papierom, zjeme celú desiatu. Víly sľúbili, že sa k nám vrátia, aby sme im ukázali, či sme sa polepšili.

          • Návrat do škôl 10.1.2022....

          • ZÁKLADNÉ INFORMÁCIE K NÁVRATU DO ŠKÔL ZVEREJNENÉ 4.1.2022 MŠ SR....

            Na základe zlepšujúcej sa pandemickej situácie postupujeme podľa avizovaných informácií a do škôl sa žiaci vrátia v termíne 10. januára 2022.

            Pre školy to znamená, že sa budú riadiť manuálom Školský semafor. Nájdete ho tu: https://www.minedu.sk/skolsky-semafor/.

            Rovnako ako v predchádzajúcom období sa školy plošne zatvárať nebudú. V prípade pozitivity žiaka môže príslušnú triedu uzatvoriť riaditeľ. Rozhodnutie o zatvorení celej školy v prípade nepriaznivej situácie však môže spraviť len regionálny hygienik, napríklad pokiaľ je na škole značná časť tried v karanténe či vysoký počet nakazených osôb.

            Výnimku z karantény majú v zmysle vyhlášok Úradu verejného zdravotníctva plne očkované a prekonané osoby. To platí aj pre žiakov škôl, ktorí sa budú môcť po očkovaní alebo prekonaní aj naďalej prezenčne vzdelávať.

            Na školách budú zároveň podľa vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva povinné rúška. Prekrytie horných dýchacích ciest nie je povinné pre deti v materskej škole, osoby so závažnými poruchami autistického spektra, ťažkým mentálnym alebo sluchovým postihnutím, pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov pri vzdelávaní takýchto žiakov. Celú vyhlášku si viete pozrieť tu: https://www.minv.sk/.../vestnik_vlady_sr.../vyhlaska_262.pdf .

          • Ďakujeme....

          • Spoločnosť OBI Michalovce darovala našej škole pekný vianočný stromček, ktorému sa deti veľmi tešili. Spoločne s paniami vychovávateľkami spravili vianočné ozdôbky. Stromček  pekne  vyzdobili, básničky zarecitovali a koledky zaspievali. ĎAKUJEME.

          • Zber gaštanov....

          • V jesenných mesiacoch prebiehal v našej škole zber gaštanov. Všetkým rodičom a žiakom, ktorí sa do zberu zapojili srdečne ďakujeme. Blahoželáme najlepším jednotlivcom.

             

            1. miesto: STRUŇÁKOVÁ Karin  4.B – 314 kg
            2. miesto: BAJCURA Nikolas C – 240 kg
            3. miesto: PEŠTA Alex A – 175 kg
            4. miesto: LUKÁČOVÁ Sofia C – 149 kg
            5. miesto: BARKASI Daniela 3.C – 122 kg
            6. miesto: ŠIPOŠOVÁ Eva 2.B – 100 kg
            7. miesto: LIČKOVÁ 4.A – 91 kg
          • Hlas detí je dôležitý!

          • S násilím sa môžeme vysporiadať len tak, že ho nebudeme bagatelizovať, prehliadať a vnímať ako niečo, čo sa nás predsa netýka. Práve preto od roku 2014 vždy v novembri sa organizuje celoslovenská Bubnovačka – „Aby bolo deti lepšie počuť!“. Podujatie, ktoré má symbolicky upozorniť na dôležitosť ochrany detí pred násilím a podporiť v spoločnosti tému včasnej prevencie.

            Naša škola sa pravidelne zúčastňuje tejto peknej akcie. Tento rok presne 19.11.2021 o 10:00 v školskom rozhlase zaznela relácia Náš hlas je dôležitý !!!

            Vypočuli sme si básničky, ktoré stvorili žiaci II.stupňa na túto tému. A potom to všetko začalo. Mladší žiaci s použitím Orffových nástrojov bubnovali na rôzne pesničky, hlavne na pesničku "Jedným uchom dnu a druhým von.." Starší žiaci mali s triednymi učiteľmi rôzne aktivity na tému problematiky násilia na deťoch. 

            Bubnovačka sa vydarila, účel spnila.

                                                                                                                                                        žiacka školska rada