• Oznam pre rodičov....

          • Na základe vysokej chorobnosti žiakov a po odporúčaní Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Michalovce, riaditeľstvo školy sa rozhodlo prerušiť vyučovací proces v dňoch 19.12.2022- 22.12.2022.

            Vyučovací proces začne po prázdninách dňa 9.1.2023 / pondelok/.

             

            Valéria Kocúrová

              riaditeľka školy

          • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok

          • Do projektu Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok sa zapojili deti spolu s rodičmi aj na našej škole. Urobili tak radosť našim seniorom vo vybraných domovoch. Darček obsahoval z každého rožku trošku. Niečo teplé, sladké, chrumkavé, voňavé. Niečo na zohriatie, či na spríjemnenie voľného času. Veríme, že darčeky vyčaria úsmev na tvári a potešia starkých v tomto predvianočnom čase.

             

            PaedDr. Jana Mihaľková

          • Školské kolo dejepisnej olympiády

          • Dvadsaťpäť žiakov 6. – 9. ročníka našej školy si 9. decembra 2022 zmeralo svoje vedomosti z dejín prostredníctvom 50-bodového testu v školskom kole Dejepisnej olympiády. Súčasťou súťaže bol aj test z regionálnej histórie Michaloviec.

            Žiaci boli zastúpení v štyroch kategóriách C, D, E, F. Obsah testových úloh vychádzal z dejepisného učiva príslušného ročníka. Prví dvaja z každej kategórie postupujú do okresného kola DO, ktoré sa bude konať v našej škole 9. februára 2023. Postupujúci v jednotlivých kategóriách sú:

            C – 9. roč.:  1.m. - K. Horňáková, 2.m. - E. Kromková

            D – 8. roč.:  1.m. - L. Vinc, 2.m. - M. Štefan

            E – 7. roč.:  1.m. - M. Pastoreková, 2.m. - Ľ. Faltus

            F – 6. roč.:  1.m. - L. Lichvárová, 2.m. - T. Miková

            Všetkým zúčastneným PK dejepisu ďakuje za účasť a víťazom blahoželá.

             

            Mgr. D. Rudášová

          • Návšteva Okresného súdu v Michalovciach

          • Dňa 8. decembra 2022 mali žiaci triedy 8.C možnosť v rámci predmetu občianska náuka navštíviť Okresný súd v Michalovciach. Priestormi okresného súdu nás sprevádzal sudca a zároveň aj vysokoškolský pedagóg JUDr. Daniel Petričko, ktorý žiakom ozrejmil význam práva a právnych noriem a zoznámil žiakov s priebehom súdneho pojednávania a jeho aktérmi (prokurátor, advokát, senát, obvinený). Následne sme mali možnosť zhliadnuť aj celu, v ktorej sa zdržiavajú väzni čakajúci na súdny proces. Na vlastné oči sme videli, ako príslušníci Zväzu justičnej a väzenskej stráže priviedli obžalovaného priamo pred sudcu. Podľa množstva otázok, ktoré žiaci kládli sudcovi, sa exkurzia vydarila. Žiaci sa dozvedeli množstvo zaujímavých informácii a uvedomili si najmä to, že bez práva, zákonov a nariadení by naša spoločnosť nemohla fungovať. 

             

            Mgr. Matúš Burda

          • ČERTOVSKY DOBRÝ MIKULÁŠ NA JEDNOTKE

          • Celý kraj sťa striebro svieti.

            Príď, Mikuláš, prosia deti.

            Chytro sadaj na sane,

            v škole Ťa už čakáme.

             

            6. december 2022 bol v ZŠ T.J. Moussona dňom detskej radosti a veselosti. V našej škole je už dlhoročnou tradíciou, že si tento sviatok náležite pripomíname. Duch sv. Mikuláša sa vznášal nad žiackymi lavicami už od samého rána. Čaro vianočnej výzdoby v triedach dotvárali tabule  zapísané klasickými i originálnymi mikulášskymi rýmovačkami. Atmosféru umocnili ešte aj rozhlasová relácia a mikulášske pesničky znejúce všetkými triedami.

            Mikuláš prišiel už od skorého rána aj keď bez snehu a mrazu a bez koča, ale zato s čertami, anjelikmi a ešte väčšou mikulášskou nádielkou. Mikuláš presne taký ako má byť -  v biskupskom oblečení,  biskupskej čapici s bielou bradou, s berlou a vrecom v ruke.  V spoločnosti anjelikov a čertov rozdal sladké potešenie. Avšak niektorým nezbedníkom  ostala po stretnutí  s čertami nielen čierna čmáranica na tvári, ale aj spomienka v podobe lesklého kamienka či uhlíka. Mikuláš im to potom vynahradil sladkosťami. Pozdravil aj pedagogický zbor a tety kuchárky.

            Všetci v škole mali v tento deň radosť, úsmev , lepšiu náladu a s prísľubom, že sa stretneme aj v budúcom roku,  sa s nami rozlúčil.

             

            Mgr. D. Rudášová

          • POČÚVAJ MA ! alebo Ako nestratiť hlavu v mobile...

          • je názov divadelného predstavenia pre deti a mládež venované boju proti násiliu a kyberšikane, ktoré si mali možnosť pozrieť žiaci 5. – 9. ročníka v utorok 29.11. v MsKS v Michalovciach. Aktuálny a poučný príbeh o šikane a kyberšikane si pripravilo Divadlo BABADLO n.o. v spolupráci so žiakmi Súkromného konzervatória Dezidera Kardoša v Prešove. Predstavenie  bolo naštudované a odprezentované s použitím výrazových prostriedkov blízkym deťom v tomto veku  - reč, hudba v štýle hip-hopu, rapu, prepletené videoprojekciou a  tieňohrou. Ale najdôležitejší bol príbeh dvoch mladých ľudí, ktorých životy ovplyvnila kyberšikana. Ukázal nám, ako máme reagovať na šikanovanie, že nemôžeme byť ľahostajní k svojmu okoliu a musíme spolu navzájom neustále  komunikovať.